Откриване на второто издание на обучителна програма “BASE Враца – моят бизнес е моето бъдеще”

10.04.2019 г. (сряда)

Място: Хотел “Хемус” – Враца

Час: 15.00 ч.

На 10-ти април (сряда) предстои официалното откриване на проекта “BASE Враца – Моят бизнес е моето бъдеще” – на Регионално сдружение на малкия и средния бизнес Враца в партньорство с Фондация “Америка за България”.

На откриването ще присъстват официални гости, членове на сдружението, участниците в BASE от пилотното и от новото издание, партньори и медии. Заедно ще поставим акцент върху навременното стартиране на проекти като BASE, стимулирането на малкия и средния бизнес в региона, създаването на нови устойчиви бизнеси, подкрепата за развитие на предприемаческия дух и вярата в потенциала на България.

След официално откриване участниците в проекта ще останат за първата лекция “Предприемачество: Какво е това?” и ще имат възможността да се опознаят помежду си и да почерпят вдъхновение от първият си лектор, пример за успешно предприемачество в България, Елеонора Негулова.

Тя е председател на Националното сдружение на малкия и средния бизнес (НАСМБ) от 2000 г. насам. Повече от 25 години г-жа Негулова е сериен предприемач в сектора на малкия бизнес. Управлява пет компании – от земеделие, през хранително-вкусовата индустрия до селски туризъм. Консултант по бизнес развитие. Национален експерт по прегледа на Акта за малкия бизнес на Европейския съюз.

Това ще бъде само началото на проекта BASE, който цели да трансформира общностите като ги овласти с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът дава за развитие на предприемачеството. BASE е 12-седмичен курс, в който участници са хора със силно желание да стартират или да доразвият свой собствен бизнес.