РСМСБ Враца ще участва с обучение по предприемачество в CodeWeek Враца на 6ти и 7ми октомври

Радваме се да съобщим, че Регионално сдружение на малкия и среден бизнес – Враца ще подкрепи страхотната инициатива на Vratsa Software и ще участва с обучение по предприемачество в предстоящия CodeWeek на 6ти и 7ми октомври във Враца.

По време на двудневния курс ще отговорим на въпросите: Какво е това предприемачество, или защо парите отиват при определени хора? Дали парите са най-важни в бизнеса?

Модулът има за цел да представи предприемачеството като житейска стратегия и ще се опита да отговори на въпроси като:

– ставам ли аз за предприемач?

– какво трябва да зная, за да започна свой малък бизнес, който един ден може да стане голям?

– какъв е пътят на моята бизнес идея до това реално да стартирам бизнес?

– от къде намирам финансиране, за да започна?

– партньорите и клиентите – това е моята най-важна социална мрежа?

Лектори на обучението са

Елеонора Негулова е председател на Националното сдружение на малкия и средния бизнес (НАСМБ) от 2000 г. насам. Повече от 25 години е сериен предприемач в сектора на малкия бизнес. Управлява пет компании – от земеделие, през хранително-вкусовата индустрия до селски туризъм. Консултант по бизнес развитие. Национален експерт по прегледа на Акта за малкия бизнес на Европейския съюз.

Деница Симеонова е изпълнителен директор на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), където подкрепя общност от 200+ предприемчиви млади хора. През лятото на 2015 г. завършва Лятната предприемаческа програма (SEP) в Babson College, САЩ. През есента на 2016 г., заедно с екип от ABLE организира за първи път в България събитието Central European Startup Awards (Централноевропейски стартъп награди). Деница е част от консултативния съвет на програмата за дигитално предприемачество в строителния сектор – Академия “Лидерите”, както и на стартиращата блокчейн компания Open Source University.